Berättarsalonger
På gång:
Torsdag den 4 oktober klockan 19–21
Berättarkväll på restaurang Under Kastanjen vid Brända Tomten, Gamla Stan.  

 

Bara vara öppen och älska

Dörrarna står öppna på vid gavel i Vilhelm Hammershøis målning. 

Många fler – bland både kvinnor och män – tycker det är mer OK att köpa sex utomlands eller vara otrogen någon gång, än att säga ”jag älskar dig” utan att mena det. Åtminstone om man får tro en undersökning som Skavlan presenterade i sin pratshow för en tid sedan.

Är öppenheten en sak och älskandet en annan, eller hur hänger de ihop?  Räkna med  lika många perspektiv på den saken i vårens berättarsalong som deltagare. Räkna med festliga, pinsamma och rörande historier. Och inte minst givande erfarenhetsutbyten.

Det är också internationella kvinnodagen. Det firar vi med Kersti Ståbi och Marita Castro som särskilt inbjudna gästberättare.

En berättarsalong är något man deltar i. Världen anger färdriktningen med några berättelser. Så får gästerna tillfälle att dela med sig av sina erfarenheter. Det stoffet ligger sedan till grund för nya historier och samtal.

Plats: Teater Pero Sveavägen 114, Stockholm
Tid: den 8/3 kl 19.
Längd: drygt 2 tim med paus
Pris: 100 kr, studerande 65 kr
Bokning: 08-612 99 00 


 

Lämna ett svar

Göran i Tvedestrand beskuren

Jag var med och drog igång den svenska berättarrörelsen vid mitten av 1980-talet och blev Mickel-pristagare 2014. Förutom att levandegöra vårt tidigaste muntliga kulturarv vill jag utveckla konsten att förvandla egna minnen till berättelser och gifta ihop de goda historierna med de goda samtalen.

Jag har en bakgrund som praktisk filosof med särskild inriktning på demokratifrågor. Det kan märkas i berättarföreställningen Sokrates en jubelidiot eller när jag leder en Sokratisk dialog, som är en form av begreppsanalys med berättarinslag.

Mina berättarverkstäder kan handla om att få till historier med demokratisk knorr bland lärare eller biståndsarbetare.  Eller att se sånt man har varit med om som episoder i historien om ens eget liv och reflektera över den  berättelsen tillsammans med andra.

Jag har varit ordförande i Berättarnätet Öst och är en av initiativtagarna till BerättarSlam, en lekfull tävling i muntligt berättande. Jag ingår i berättarkompaniet Fabula Storytelling där jag bl a coachar nya berättare till Storydox – sant på scen.

Göran en face

Klicka ovan för en högupplöst bild