Berättarsalong på Vestlunddagarna

Skulle man råka fylla hundra och firas med pompa och ståt, är det väl bara att tacka och ta emot. Men om folk dessutom samlar in pengar? Gösta Vestlund, nestorn bland svenska folkbildare, valde att satsa slantarna på årliga konferenser om demokrati & mänskliga rättigheter.

I år hålls Vestlunddagarna på Tollare folkhögskola den 19-20 mars. Före jul blev jag inbjuden att medverka och visst hade jag lust att vara med i ett så hedrande och kvalificerat sammanhang. Men inte med en föreläsning. Hellre en berättarsalong med rubriken Hur kan man vara så jävla naiv! Då kan jag förena mina två huvudsysslor och baka ihop demokratifrågorna med berättandet. Spännande, tyckte arrangörerna.

Förra veckan visade det sig att aulan på Tollare inte rymmer alla som anmält sig. Intresset är så stort att de flyttar konferensen till sporthallen istället. Och jag som nyligen här på bloggen har slagit fast, att berättarsalongerna framöver skulle bli intima tillställningar i mitt eget vardagsrum!

Det här inlägget postades i Allmänt, Berättarsalonger, Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.