Ska det vara så svårt?

I centralens pocketshop kom en kontinental frihetskänsla över mig: fem timmar i första klass till Köpenhamn. Så jag sträckte bara ut handen och fick tag i en bok som låg trea på topplistan. På tåget sjönk jag sen ner i en oavbruten, sorgesam må bra-läsning – ja, det blev lite öl och chips också.

Det var så  jag kom att sträckläsa En dag av David Nicholls. Och eftersom jag aldrig hör talas om boken googlade jag på den och fick 71 miljoner träffar. Sån tur att det här välgjorda avtrycket av 70-talisternas tidsanda inte kom att gå mig spårlöst förbi.

Boken handlar om två människor som försöker få till det utan att lyckas – år efter år efter år. Ungefär som i filmklassikern När Harry möter Sally, men skildrat mer på djupet. Ja, boken är verkligen mycket välskriven. Men det var inte bara därför jag hjälplöst sögs in i den. Det var själva temat: köttets lust och själens obotliga ensamhet. Något man hellre läser än talar om.

Varför är det på detta viset? Få se, om vi inte kan komma åt den saken på berättarsalongen den 8 mars.

Var: Teater Pero, Sveavägen 114 Stockholm
När: kl 19.00
Bokning: 08-612 99 00 eller goran@berattarsalonger.se

 

Det här inlägget postades i Allmänt, Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.