Berättarsalonger
På gång:
Torsdag den 4 oktober klockan 19–21
Berättarkväll på restaurang Under Kastanjen vid Brända Tomten, Gamla Stan.  

 

Den eviga resan hem

Odysseys

 

Tisdag 1 nov på
Fabula berättarscen
ODYSSÉEN – DEN
EVIGA RESAN HEM

Vart är vi på väg och hur ska det gå? Det är lätt att känna igen sig i Odysseus irrfärder. I kväll korsas hans väg av en annan samtida berättelse om lidelser och villovägar.

Välkommen att irra med oss!

På scen: Berättaren Göran Hemberg med vännen Mats Rehnman och resenären Odysseus
Plats: Teater Pero, Sveav. 114
Entre: 180/120 kr
Boka: 08-612 99 00, www.pero.se>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Göran i Tvedestrand beskuren

Jag var med och drog igång den svenska berättarrörelsen vid mitten av 1980-talet och blev Mickel-pristagare 2014. Förutom att levandegöra vårt tidigaste muntliga kulturarv vill jag utveckla konsten att förvandla egna minnen till berättelser och gifta ihop de goda historierna med de goda samtalen.

Jag har en bakgrund som praktisk filosof med särskild inriktning på demokratifrågor. Det kan märkas i berättarföreställningen Sokrates en jubelidiot eller när jag leder en Sokratisk dialog, som är en form av begreppsanalys med berättarinslag.

Mina berättarverkstäder kan handla om att få till historier med demokratisk knorr bland lärare eller biståndsarbetare.  Eller att se sånt man har varit med om som episoder i historien om ens eget liv och reflektera över den  berättelsen tillsammans med andra.

Jag har varit ordförande i Berättarnätet Öst och är en av initiativtagarna till BerättarSlam, en lekfull tävling i muntligt berättande. Jag ingår i berättarkompaniet Fabula Storytelling där jag bl a coachar nya berättare till Storydox – sant på scen.

Göran en face

Klicka ovan för en högupplöst bild